Sıcak Çikolatalı Kek Tarifi

MALZEMELER
200 gr tereyağı
200 gr çikolata
4 adet yumurta sarısı
2 adet yumurta
45 gr un
100 gr şeker
1 paket vanilya
1 çay bardağı Antep fıstığı
2-3 top dondurma
HAZIRLANIŞI
Önce küçük kek kalıplarınızı yağlayıp unlayın ve buzdolabında bekletin.
Bir tencerede tereyağını eritin. Ocaktan aldıktan sonra içine çikolatayı ekleyin ve tereyağının sıcaklığıyla eritin.
Bir karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri ekleyip iyice karıştırın. Ardından bu karışımı çikolatalı karışıma karıştırarak ekleyin.
Son olarak un ve vanilyayı da ilave ederek bütün malzemeyi birbirine yedirin.
Karışımı buzdolabında beklettiğiniz kek kalıplarına üzerinde 1 parmak boşluk kalacak şekilde boşaltın.
Önceden ısıtılmış 215 dereceli fırında 9-10 dakika pişirin.
Piştikten sonra biraz soğumasını bekleyin, ardından servis tabağına alın, dondurma ve Antep fıstığıyla süsleyerek servis yapın.

0 yorum: